Den hemliga kocken

I natt när jag jobbade läste jag Den hemliga kocken av Mats-Eric Nilsson

image22


Jag säger bara det, nu vill jag flytta ut på landet och odla min egen mat. No more pulversås för mig!

Jag tycker alla som är de minsta intreserade av vad de stoppar i munnen borde läsa den här boken. Jag visst såklart att maten nu för tiden innehåller mycket konstgjorda ämnen, men det här är helt sjukt. Det finns nästan ingen naturlig mat längre. Några få butiker och marknader finns det som har ekologiskt kött, grönsaker och spannmålsprodukter, men annars kan man räka med att det mesta som säljs är ren skit!

Ta tex en färdigpaj, ja man visste såklart att det inte var så nyttigt som att göra egen, men visste ni att för att den ska smaka ok och ha lång hållbarhet så  måste de tillsätta över 20 olika konstgjorda ämnen. Helt sjukt!

Och alla lightprodukter... det är ju rena skämtet, nu blir det riktig grädde och creme frachie om jag ska ha, de normalfeta produkterna är de ända som inte innehåller massor av konstiga tillsatser.

Men hur ska man göra när man bor i stan och inte kan odla sina egna grönsaker, köpa, mjölk, ägg och mjöl direkt från bonden. Ja det finns som sagt några bra butiker och marknader i alla fall här i stockholm. Men här bor ju inte alla... Ska man inte kunna få giftfri mat var man än bor?

Det värsta är att tydligen så blir vi så vana av alla konstgjorda ämnen så vi uppskattar inte smaken av "rena" produkter längre, hur sjukt är inte det!

Nä nu måste man göra något. Nu blir det till att lusläsa alla innehållsförteckningar och köpa ekologiska grönsaker efter säsong!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0