Rotfruktsraggmunk

Jag har inte varit ett fans av raggmunk tidigare men med rotfrukter i smeten och rårörda lingon blev det otroligt gott!

Rotfruktsraggmunk

3 dl mjöl (tex siktat dinkel el vetemjöl)
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
50 g  smör

3 potatisar
2 morötter
1 stor palsternacka
1 bit kålrot

Blanda mjöl och salt, vispa ner hälften av mjölken till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken, ägg och smält smör. Vispa slätt.
Skala och riv rotfrukterna och blanda ner i smeten.
Stek i lite smör på låg värme till rotfrukterna är mjuka och raggmunken fåt fin färg.

Servera med rårörda lingon.

Rårörda lingon:
Blanda lika delar lingon  och socker. Sen är det bara att röra, röra, flera gånger i timmen tills sockret löst sig helt. Smakar mums till raggmunk, på gröt eller till köttbullar, potatis och brunsås.


Rotfruktsraggmunk med rårörda lingon



Böngryta med basmatiris

Böngryta med basmatiris 4 port
Koka 4 port basmatiris enligt paketet.
Skala och finhacka en gul lök, fräs i olja i en gryta.
Tillsätt 1 tetra krossade tomater, 1 dl creme fracihe, 1 tärning grönsaksbuljong. Låt koka upp och puttra en stund. Krydda med salt och peppar. Tillsätt 1 burk valfria bönor och ett par nävar frysta gröna bönor. Låt koka upp och servera sedan med riset och grönasker.




Böngryta med basmatiris


RSS 2.0