Fetaostfyllda broccolibiffar

Dom här biffarna var supersmaskiga! Jag gjorde en dubbel sats och frös in. Toppen att ha i frysen, ekologiska (om du använder ekologiska produkter) och utan konserveringsmedel och andra konstigheter.

Vi åt dem med matvete och bönsallad och tomatsås (färdig pastasås med chilismak)

Fetaostfyllda broccolibiffar
1 schalottenlök
1 dl avoriris
3 msk olivolja
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
salt
2 potatisar
125 g broccoli
100 g fetaost
(1 ägg)
½-1 msk potatismjöl
svartpeppar
salt
1 msk finhackad oregano el ½ tsk torkad

Finhacka löken och fräs med riset i oljan. Häll på vattnet, salt oh grönsalsfond. Låt koka på svag värme tills vätskan kokat in. Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka den mjuk. Hacka broccolin och förväll i vatten ngn minut (går bra i micron). Skär fetaosten i bitar. Mosa potatisen och rör ihop med riset, broccolin fetaosten, ägget (annars ta den större mängden potatismjöl), potatismjöl. Krydda med salt peppar och oregano. Forma till biffar och stek i olja tills de fått fin färg på båda sidorna.

Jag tillsatte också majskorn från en kokt majskolv som jag hade i kylen.

Recept från kokboken


Matvete och bönsallad
Ta fram en lagom stor skål. Lägg i 1 tsk dionsenap, lite persillade krydda, en pressad vitlöksklyfta, saften från 1 citron. Vispa ihop och häll i ngn msk rapsolja under vispning. Rör sedan ner 1 burk färdigkokt (sköljt) matvete och en burk blandade bönor (sköljda).  Klart att äta.


image30

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0