Morotskaka
Den här smarriga morotskakan gjorde jag och en jobbarkompis till p-mötet i veckan. Mycket populär var den. Halvera receptet och ta en mindre form om ni inte vill baka så mycket.
Morotskaka, en långpanna
ca 600 g morötter,
2 dl olja
8 ägg
6 dl råsocker el vanligt
8 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
4 tsk kanel
Glasyr:
50 g rumsvarmt smör
600 g Philadelphia
2 dl florsocker
rivet skal av 2 citroner
Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och olja. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad stor långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Rör ihop smöret med florsocker, Phiadelphia och citronskal. Bred galsyren över kakan och låt den stelna i kylen. Skär i bitar.
Morotskaka
Morotskaka, en långpanna
ca 600 g morötter,
2 dl olja
8 ägg
6 dl råsocker el vanligt
8 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
4 tsk kanel
Glasyr:
50 g rumsvarmt smör
600 g Philadelphia
2 dl florsocker
rivet skal av 2 citroner
Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och olja. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad stor långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Rör ihop smöret med florsocker, Phiadelphia och citronskal. Bred galsyren över kakan och låt den stelna i kylen. Skär i bitar.
Morotskaka
Kommentarer
Trackback