Morotskaka

Den här smarriga morotskakan gjorde jag och en jobbarkompis till p-mötet i veckan. Mycket populär var den. Halvera receptet och ta en mindre form om ni inte vill baka så mycket.

Morotskaka, en långpanna
ca 600 g morötter, 
2 dl olja 
8 ägg 
6 dl råsocker el vanligt
8 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker 
4 tsk bakpulver
4 tsk kanel

Glasyr:
50 g rumsvarmt smör
600 g Philadelphia
2 dl florsocker
rivet skal av 2 citroner

Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna fint.  Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och olja. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad stor långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Rör ihop smöret med  florsocker, Phiadelphia och citronskal. Bred galsyren över kakan och låt den stelna i kylen. Skär i bitar.


Morotskaka

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0