Dagens middagstips
Dagens middagstips
Blir mitt favorit mos med goda quornfileér samt bönor i balsamicosky. Smakar alltid ilka gott!
Västerbottenmos med quornfileér och bönor i balsamicosky
Quornfileér:
Lägg 2 quornfileér per person i en marinad av olja, vitlök, balsamvinäger, soja, timjan, salt och peppar. Låt dra några timmar. När det är dax för tillagning, stek fileérna i en grillpanna eller stekpanna.
Potatismos:
Skala och dela potatisarna till mindre bitar. (ca 2 potatisar per person) Koka mjuka i saltat vatten. Riv en liten bit västerbottenost (det finns en liten bit för just matlagning) under tiden. När potatisen är klar, stöt moset med en potatisstöt (moset ska inte vara för slätt) Rör ner västerbottenost, finhackad timjan, 1 klyfta vitlök, lite smör och lite värmd mjölk tills moset får bra konsistens. Salta och peppra.
Balsamicobönor:
Ta en näve gröna bönor per person, färska eller frysta tinade. Släng ner i en kastrull, häll över balsamvinäger så det nästan täcker, salta och peppra och värm snabbt upp. Släng ner ett gäng körsbärstomater på slutet, de ska bara blir lite varma.
Servera moset, fileérna och bönorna tillsammans. ringla gärna över lite crema di balsamico vid serveringen.
Västerbottenmos med quornfileér och bönor i balsamicosky
Blir mitt favorit mos med goda quornfileér samt bönor i balsamicosky. Smakar alltid ilka gott!
Västerbottenmos med quornfileér och bönor i balsamicosky
Quornfileér:
Lägg 2 quornfileér per person i en marinad av olja, vitlök, balsamvinäger, soja, timjan, salt och peppar. Låt dra några timmar. När det är dax för tillagning, stek fileérna i en grillpanna eller stekpanna.
Potatismos:
Skala och dela potatisarna till mindre bitar. (ca 2 potatisar per person) Koka mjuka i saltat vatten. Riv en liten bit västerbottenost (det finns en liten bit för just matlagning) under tiden. När potatisen är klar, stöt moset med en potatisstöt (moset ska inte vara för slätt) Rör ner västerbottenost, finhackad timjan, 1 klyfta vitlök, lite smör och lite värmd mjölk tills moset får bra konsistens. Salta och peppra.
Balsamicobönor:
Ta en näve gröna bönor per person, färska eller frysta tinade. Släng ner i en kastrull, häll över balsamvinäger så det nästan täcker, salta och peppra och värm snabbt upp. Släng ner ett gäng körsbärstomater på slutet, de ska bara blir lite varma.
Servera moset, fileérna och bönorna tillsammans. ringla gärna över lite crema di balsamico vid serveringen.
Västerbottenmos med quornfileér och bönor i balsamicosky
Kommentarer
Trackback