Dagens middagstips

Dagens middagstips
Jag hade massa frysta kantareller både höst och gula i frysen som jag använde till den här grytan. Men har man inte det tar man svampkonserv (kantarell eller champinjon)

Quorngryta med kantareller 4 port
1 lök
1 påse quornbitar
Höstkantareller och gula kantareller
1 grönsaksbuljongtärning
soja
senap
vitlökspulver
peppar
1 dl matl.grädde eller creme fraiche
majzenamjöl


Fräs hackad lök i olja, Häll i svamp, quornbitar och vatten så det täcker. Ha i en buljongtärning, soja, senap, vitlökspulver och matl.grädde. Låt puttra en stund. Red av med majzenamjöl, smaka av om det behövs mer soja eller senap, krydda med peppar.

Servera med ris, brysselkål och svartvinbärsgelé.



Quorngryta med kantareller, ris, svartvinbärsgele och brysselkål


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0