Veckans matsedel
Blev visst ingen meny förra veckan. Lika bra det, det var ingen bra matvecka. Men nu försöker vi igen :)
Till frukost blir det oftast samma typ dinkel eller fiberhavregrynsgröt med bär och ägg.
Måndag
Fisksoppa
Quornfileér med linssalsa
Tisdag
Fisksoppa
Wok Råris Asia (Findus) blandat med Haricots Verts, Grillade Tomater & Rödlök (Findus) och räkor
Onsdag
Fisksoppa
Böngryta med råris, broccolie
Torsdag
Bönsallad med matvete (färdig på burk) med Sockerärter, Broccoli, Haricots & Pesto (Findus) och fetaost
Quornfärsås med bönor, quinoa
Fredag
Quornfärsås med quinoa
Quinoasallad med fetaost och solt. tomater
Lördag
Diverse rester
?? Någon som har ngt förslag?
Söndag
Omelett
Tomatsoppa med quornfärs och pasta
Recept
Quornfileér med linssalsa
Ta fram skålen du ska göra salsan i. Lägg ner 1 tsk fransk senap, slå i ngn msk äppelcidervinäger, pressa i en vitlöksklyfta, vispa med visp och droppa i olja (oliv eller raps) tills du har en bra konsistens. Krydda med salt och peppar. Skölj 2 tetror/burkar linser, röda eller gröna och häll i skålen tillsammans med ett gäng skivade svarta oliver, 5 strimlade soltorkade tomater, basilikablad och ½ skivad rödlök. Låt gärna stå en stund innan servering.
Stek quornfileérna och krydda dem med salt, peppar och vitlökspulver och servera till salsan.
Till frukost blir det oftast samma typ dinkel eller fiberhavregrynsgröt med bär och ägg.
Måndag
Fisksoppa
Quornfileér med linssalsa
Tisdag
Fisksoppa
Wok Råris Asia (Findus) blandat med Haricots Verts, Grillade Tomater & Rödlök (Findus) och räkor
Onsdag
Fisksoppa
Böngryta med råris, broccolie
Torsdag
Bönsallad med matvete (färdig på burk) med Sockerärter, Broccoli, Haricots & Pesto (Findus) och fetaost
Quornfärsås med bönor, quinoa
Fredag
Quornfärsås med quinoa
Quinoasallad med fetaost och solt. tomater
Lördag
Diverse rester
?? Någon som har ngt förslag?
Söndag
Omelett
Tomatsoppa med quornfärs och pasta
Recept
Quornfileér med linssalsa
Ta fram skålen du ska göra salsan i. Lägg ner 1 tsk fransk senap, slå i ngn msk äppelcidervinäger, pressa i en vitlöksklyfta, vispa med visp och droppa i olja (oliv eller raps) tills du har en bra konsistens. Krydda med salt och peppar. Skölj 2 tetror/burkar linser, röda eller gröna och häll i skålen tillsammans med ett gäng skivade svarta oliver, 5 strimlade soltorkade tomater, basilikablad och ½ skivad rödlök. Låt gärna stå en stund innan servering.
Stek quornfileérna och krydda dem med salt, peppar och vitlökspulver och servera till salsan.
Kommentarer
Trackback