Ugnspannkaka
Medans jag mumsade på min räkgryta gjorde jag ugnspannkaka till D.
Ugnspannkaka med fläsk
2 dl vetemjöl
1 dl fullkornsmjöl med dinkel
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk olja
1 pkt fläsk
Vispa ihop mjölet, saltet och mjölken, knäck i äggen och vispa slätt, ha i oljan. Häll i en ugnsform. Klipp ett paket fläsk i bitar och stek knapriga i en panna. Häll dme över smeten i formen och grädda i 225 grader tills pannkakan stelnat och "pösigt" upp. Servera med lingonsylt.
Ugnspannkaka med fläsk
2 dl vetemjöl
1 dl fullkornsmjöl med dinkel
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk olja
1 pkt fläsk
Vispa ihop mjölet, saltet och mjölken, knäck i äggen och vispa slätt, ha i oljan. Häll i en ugnsform. Klipp ett paket fläsk i bitar och stek knapriga i en panna. Häll dme över smeten i formen och grädda i 225 grader tills pannkakan stelnat och "pösigt" upp. Servera med lingonsylt.
Kommentarer
Postat av: lisa
men! vadå fläsk? nu blir jag besviken vajlis. köttskalle. ;)
Postat av: viola
tror du jag åt det eller, jag gillar inte ugnspannkaka med eller utan fläsk!!
Postat av: viola
tror du jag åt det eller, jag gillar inte ugnspannkaka med eller utan fläsk!!
Postat av: lisa
hehe nä det förstår jag. det är väl mest bara jag som har börjat äta kött igen, eller? ;)
Postat av: viola
ja precis du kanske ska test lite flääääsk, uihh
Postat av: lisa
det är verkligen det första jag skulle äta, för det är ju så... gott? eller hmm, hur var det nu.
Postat av: viola
fett e det iaf... å fett e gott eller... inte
Postat av: lisa
fett gott!
Trackback