Rotfruktsraggmunk
Jag har inte varit ett fans av raggmunk tidigare men med rotfrukter i smeten och rårörda lingon blev det otroligt gott!
Rotfruktsraggmunk
3 dl mjöl (tex siktat dinkel el vetemjöl)
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
50 g smör
3 potatisar
2 morötter
1 stor palsternacka
1 bit kålrot
Blanda mjöl och salt, vispa ner hälften av mjölken till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken, ägg och smält smör. Vispa slätt.
Skala och riv rotfrukterna och blanda ner i smeten.
Stek i lite smör på låg värme till rotfrukterna är mjuka och raggmunken fåt fin färg.
Servera med rårörda lingon.
Rårörda lingon:
Blanda lika delar lingon och socker. Sen är det bara att röra, röra, flera gånger i timmen tills sockret löst sig helt. Smakar mums till raggmunk, på gröt eller till köttbullar, potatis och brunsås.
Rotfruktsraggmunk med rårörda lingon
Rotfruktsraggmunk
3 dl mjöl (tex siktat dinkel el vetemjöl)
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
50 g smör
3 potatisar
2 morötter
1 stor palsternacka
1 bit kålrot
Blanda mjöl och salt, vispa ner hälften av mjölken till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken, ägg och smält smör. Vispa slätt.
Skala och riv rotfrukterna och blanda ner i smeten.
Stek i lite smör på låg värme till rotfrukterna är mjuka och raggmunken fåt fin färg.
Servera med rårörda lingon.
Rårörda lingon:
Blanda lika delar lingon och socker. Sen är det bara att röra, röra, flera gånger i timmen tills sockret löst sig helt. Smakar mums till raggmunk, på gröt eller till köttbullar, potatis och brunsås.
Rotfruktsraggmunk med rårörda lingon
Kommentarer
Trackback