Bulgursallad med lila blomkål
Den lila blomkålen blir finast rå i sallader, men man koka den också men då bleknar färgen något.
Bulgursallad med lila blomkål
Koka 4 port hel bulgur enl. paketet.
Dela ett litet lila blomkålshuvud i mindre bitar och skölj.
Strimla 15 soltorkade tomater.
Dela 2 tomater i bitar.
Blanda den kokta bulguren med grönaskerna och en burk inlagd fetaost (ta med en del av oljan också. Blanda även ner lite vit balsamvinäger och smaka av med peppar.
Servera med kikärtsbiffar och ajvaryoghurt
Ajvaryoghurt
Blanda 1 dl ajvar relich med 2 dl turkisk yoghurt, smaka av med flingsalt och svartpeppar.
Bulgursallad med lila blomkål, kikärtsbiffar och ajvaryoghurt
Bulgursallad med lila blomkål
Koka 4 port hel bulgur enl. paketet.
Dela ett litet lila blomkålshuvud i mindre bitar och skölj.
Strimla 15 soltorkade tomater.
Dela 2 tomater i bitar.
Blanda den kokta bulguren med grönaskerna och en burk inlagd fetaost (ta med en del av oljan också. Blanda även ner lite vit balsamvinäger och smaka av med peppar.
Servera med kikärtsbiffar och ajvaryoghurt
Ajvaryoghurt
Blanda 1 dl ajvar relich med 2 dl turkisk yoghurt, smaka av med flingsalt och svartpeppar.
Bulgursallad med lila blomkål, kikärtsbiffar och ajvaryoghurt
Nostalgipasta
När jag gick i lågstadiet var min favoriträtt i skolan "hjulpasta" med ost och skinksås. Så när jag såg "hjulpasta" i affären för ett tags en bestämde jag mig för att göra en nostaligiskt veggo variant.
Nostaligipasta
500 g "hjulpasta"
1 gul lök
1 pkt veggobaconbitar
1 liter mjölk
3-4 msk majzenamjöl
2 dl riven ost
salt & peppar
Koka pastan i saltat vatten.
Finhacka löken och fräs i lite olja, tillsätt veggobacon och fräs tills det får färg.
Koka upp mjölken. Blanda majzenan med lite vatten och tillsätt under omrörning till en bra konsistens (den ska inte vara för tjock, osten gör såsen tjockare sen) Koka två minuter. Stäng av plattan och tillsätt riven ost, veggobacon och löken, krydda med salt och peppar.
Servera såsen med pastan och grönsaker.
Nostaligipasta
500 g "hjulpasta"
1 gul lök
1 pkt veggobaconbitar
1 liter mjölk
3-4 msk majzenamjöl
2 dl riven ost
salt & peppar
Koka pastan i saltat vatten.
Finhacka löken och fräs i lite olja, tillsätt veggobacon och fräs tills det får färg.
Koka upp mjölken. Blanda majzenan med lite vatten och tillsätt under omrörning till en bra konsistens (den ska inte vara för tjock, osten gör såsen tjockare sen) Koka två minuter. Stäng av plattan och tillsätt riven ost, veggobacon och löken, krydda med salt och peppar.
Servera såsen med pastan och grönsaker.