Äppelkaka med vanljsås
Det gjorde jag igår kväll, mums vad gott det är!
Äppelkaka
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
2½ dl mjöl
1½ tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
2-3 äpplen
kanel
råsocker
Vispa ägg och socker pösigt, smält smöret och häll i mjölken. Rör ner den varma smöret och mjölken. Häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör slätt. Häll i en smord och bröad springform. Skala äpplena och dela i klyftor, tryck ner i smeten i något fint mönster. Strö över rejält med kanel och råsocker. Grädda i 175 garder tills kakan är torr i mitten och kanterna har släppt. Servera med vanlijsås. Eller ät som den är när den kallnat.
Vaniljsås
Vispa en äggula med 3/4 dl socker och 1 tsk vaniljsocker tills det blir pösigt. Rör försiktigt ner 1-2 dl vispad grädde. Servera till äppelkakan. Snabbt gjort och så mycket godare än pulverkräm.
Äppelkaka
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
2½ dl mjöl
1½ tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
2-3 äpplen
kanel
råsocker
Vispa ägg och socker pösigt, smält smöret och häll i mjölken. Rör ner den varma smöret och mjölken. Häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör slätt. Häll i en smord och bröad springform. Skala äpplena och dela i klyftor, tryck ner i smeten i något fint mönster. Strö över rejält med kanel och råsocker. Grädda i 175 garder tills kakan är torr i mitten och kanterna har släppt. Servera med vanlijsås. Eller ät som den är när den kallnat.
Vaniljsås
Vispa en äggula med 3/4 dl socker och 1 tsk vaniljsocker tills det blir pösigt. Rör försiktigt ner 1-2 dl vispad grädde. Servera till äppelkakan. Snabbt gjort och så mycket godare än pulverkräm.
Kommentarer
Trackback