Ugnsrostade grönsaker med chevre och honung

Ugnsrostade grönsaker är alltid lika gott, lite lyxigare blir det om man har chevre och honung på. Blandar man i en burk bönor så kan man äta grönsakerna som ensamrätt. annars är det gott att ha grönsakerna som tillbehör till tex biffar.

Ugnsrostade grönsaker med chevre och honung
Skala och dela potatis, kålrot, palsternacka och morot i klyftor. Skölj och låt rinna av innan man lägger dem i en ugnsform och ringlar över olja, gärna med vitlök och örtsmak. Laga i ugnen tills de börjar bli mjuka, då tillsätter man en bit squach delade i bitar, en lök i klyftor samt finhackad vitlök. Krydda med salt, peppar och timjan. Tillaga tills grönsakerna är färdiga och har fått färg. Då blandar man ner en burk bönor samt skivar över chevreost. Kör i ugnen en stund till så osten smälter, ta ut och ringla över flytande honung.


Ugnsrostade grönsaker med chevre och honung


Morotsbiffar med gratinerad blomkål

De här morotsbiffarna är en gammal favorit som jag då och då gör en dubbel sats av och fryser in. Perfekt att ta fram och tina i micron till snabb middag.

I veckan serverade jag dem med gratinerad blomkål och sockerärter. Gratinerad blomkål gör du genom att dela ett blomkålshuvud i mindre bitar., Förväll i några minuter i saltat vatten. Gör en vit grundsås och rör ner riven västerbottenost. Krydda med salt och peppar. Häll blomkålen i en ugnsform och täck med såsen. Strö över lite paprikapulver för fin färg. Gratinera i 200 grader någhra minuter tills såsen fått lite färg.


Morotsbiffar med gratinerad blomkål

Solgul smoothie

Smoothie är gott i alla smaker. Idag blev det en solgul för att fira våren!

Solgul smoothie
½ banan
1 dl frysta mangotärningar
1 ½ dl vanlijyoghurt
saften av 1 pressad apelsin
saften av ½ pressad lime

Mixa allt och njut!


Kladdig chokladkaka

Ette efterlyste en kaka jag gjort för länge sen... men jag minns inte vad det var för någon. Men denna var grymt god den med, och framför allt riktigt onyttig ;)

Kladdig chokladkaka
3ägg
3,5 dl socker
2,25 dl mjöl
150 g smör
1 tsk vanlijsocker
250 g mörk chokald

kokos
50 g vit choklad
100 g mörk chokad

Smält smöret och chokladen. Rör ihop med resten av ingridienserna. Grovhacka resten av chokladen och rör ner. Smörj en form med lite smör och ströa med mycket kokos, det kan gärna ligga ett lager kokos i botten. Häll i smeten och grädda i 175 grader. Kakan ska börja vara fast i kanten men rinnig i mitten när du tar ut den så passa noga. Låt svalna och helst stå tills sig över natten, då blir den godast.

Severa med grädde eller vaniljglass.

RSS 2.0