Tonfiskfilé med rotsaker och spenatsallad

Mumsig helgmat!

Tonfiskfilé med rotsaker och spenatsallad
Skala och dela potatis och palsternackor i klyftor. Lägg på en ugnsplåt tillsammans med klyftad rödlök, finhackad vitlök, finhackad färsk timjan. Salta och peppra, häll över lite olja och kör på 200 grader tills de blivit mjuka och fått fin färg.

Grilla tonfisken i en panna på hög värme, salta och peppra.

Servera med rotsakerna och en spenatsallad gjord på färsk spenat, tomatklyftor, finstrimlad rödlök och rostade pinjenötter, med en skvätt citronolivolja över.

Jag fuskade med en färdig sås till, men annars kan man göra en egen tex vitlökscreme fraiche.


Kommentarer
Postat av: Maria

Hej, Är allt bra idag?

Missa inte alla tävlingar på min blogg!! :)

2008-04-01 @ 11:35:03
URL: http://mariapettersson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0