Svamprisotto

Gjorde svamprisotto till tjejerna i fredags, tror de gillade det. Till förätt smaskade vi på bröd med olivolja, fetaostdipp och hummus. Till efterätt blev det hallon och mangosorbe med hallon & mango med limeskal och kokos.

Svamprisotto 4 port
Värm ca 1,3 dl grönsaksbuljong i en kastrull. Finhacka ett par schalottenlökar, fräs i olja i en kastrull. Tillsätt 4 dl arborioris och låt fräsa med en stund. Häll i 2 dl torrt vitt vin och låt dunsta bort. Tillsätt ca hälften av den varma buljongen, sänk värmen och rör då och då. Häll på mer buljong allteftersom den dunstar bort. Efter ca 15-20 min är det klart, den ska vara lite lös i konsistensen och riset ska ha lite tuggmotstånd kvar. Stek under tiden ett gäng blandade svampar i bitar i en panna. Krydda dem med salt och peppar. Jag använde champinjoner, kantareller och shiitake. Rör ner ca 2½ dl riven parmesan, finhackad persilja och svampen i risotton.  Strö över lite mer persilja och servera med sallad och crema di balasamico. (krämig balsamvinäger)


Fetaostdipp
Mixa ett pkt fetaost med en burk creme fraiche, krydda med salt, peppar och finhackad basilika (fryst går bra)


Hummus
Mixa en burk kikärtor med en vitlöksklyfta, pressad citron, persilja, salt, peppar, spiskummin. Tillsätt olivolja och ev lite vatten tills konsistensen är bra.


Kommentarer
Postat av: ette

mmm.. det här måste jag göra! det var verkligen mumsigt!

2008-03-19 @ 01:14:30
URL: http://henriettep.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0