Ugnspannkaka

Medans jag mumsade på min räkgryta gjorde jag ugnspannkaka till D.

Ugnspannkaka med fläsk
2 dl vetemjöl
1 dl fullkornsmjöl med dinkel
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk olja
1 pkt fläsk

Vispa ihop mjölet, saltet och mjölken, knäck i äggen och vispa slätt, ha i oljan. Häll i en ugnsform.  Klipp ett paket fläsk i bitar och stek knapriga i en panna. Häll dme över smeten i formen och grädda i 225 grader tills pannkakan stelnat och "pösigt" upp. Servera med lingonsylt.


Kommentarer
Postat av: lisa

men! vadå fläsk? nu blir jag besviken vajlis. köttskalle. ;)

2008-03-26 @ 14:34:48
Postat av: viola

tror du jag åt det eller, jag gillar inte ugnspannkaka med eller utan fläsk!!

2008-03-26 @ 22:04:10
Postat av: viola

tror du jag åt det eller, jag gillar inte ugnspannkaka med eller utan fläsk!!

2008-03-26 @ 22:04:19
Postat av: lisa

hehe nä det förstår jag. det är väl mest bara jag som har börjat äta kött igen, eller? ;)

2008-03-27 @ 09:45:19
Postat av: viola

ja precis du kanske ska test lite flääääsk, uihh

2008-03-27 @ 14:55:34
Postat av: lisa

det är verkligen det första jag skulle äta, för det är ju så... gott? eller hmm, hur var det nu.

2008-03-28 @ 00:44:37
Postat av: viola

fett e det iaf... å fett e gott eller... inte

2008-03-28 @ 08:49:27
Postat av: lisa

fett gott!

2008-03-28 @ 18:11:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0