Dagens middagstips
Dagens middagstips
Dessa goda biffar kan serveras med olika tillbehör. Idag blir det ris, tomatsås och en god sallad.
Man kan byta ut vegefärsen mot köttfärs om man vill.
Vegetariska biffar med fetaost, ris och tomatsås
Börja med biffarna. Låt ½ dl ströbröd svälla i 1 ½ dl mjölk i några minuter, tillsätt 1 ägg, 1 finhackad gul lök (som fräst genomskinlig och mjuk i lite smör), ½ dl ajvar relich. Rör ner ett pkt vegefärs, krydda med salt & peppar samt mycket finhackad timjan. Rör till sist ner ½-1 pkt fetaost i bitar. Forma biffar med blöta händer och stek i olja eller smör tills de fått fin färg på båda sidorna. Låt efterstekas i ugnen i en form ca 10 min på 200 grader.
Servera med ris, tomatsås och en god sallad.
Tomatsås:
Fräs en finhackad schalottenlök och en klyfta vitlök i lite olja. Tillsätt 1 tetra krossade tomater, ½ dl ajvar relich och finhackad timjan. Låt puttra en stund, ju längre desto godare. Smaka av med salt och peppar.
Vegetariska biffar med fetaost, ris och tomatsås
Dessa goda biffar kan serveras med olika tillbehör. Idag blir det ris, tomatsås och en god sallad.
Man kan byta ut vegefärsen mot köttfärs om man vill.
Vegetariska biffar med fetaost, ris och tomatsås
Börja med biffarna. Låt ½ dl ströbröd svälla i 1 ½ dl mjölk i några minuter, tillsätt 1 ägg, 1 finhackad gul lök (som fräst genomskinlig och mjuk i lite smör), ½ dl ajvar relich. Rör ner ett pkt vegefärs, krydda med salt & peppar samt mycket finhackad timjan. Rör till sist ner ½-1 pkt fetaost i bitar. Forma biffar med blöta händer och stek i olja eller smör tills de fått fin färg på båda sidorna. Låt efterstekas i ugnen i en form ca 10 min på 200 grader.
Servera med ris, tomatsås och en god sallad.
Tomatsås:
Fräs en finhackad schalottenlök och en klyfta vitlök i lite olja. Tillsätt 1 tetra krossade tomater, ½ dl ajvar relich och finhackad timjan. Låt puttra en stund, ju längre desto godare. Smaka av med salt och peppar.
Vegetariska biffar med fetaost, ris och tomatsås
Kommentarer
Trackback