Dagens middagstips

Dagens middagstips
Dessa goda biffar kan serveras med olika tillbehör. Idag blir det ris, tomatsås och en god sallad.
Man kan byta ut vegefärsen mot köttfärs om man vill.

Vegetariska biffar med fetaost, ris och tomatsås

Börja med biffarna. Låt ½ dl ströbröd svälla i 1 ½ dl mjölk i några minuter, tillsätt 1 ägg, 1 finhackad gul lök (som fräst  genomskinlig och mjuk i lite smör),  ½ dl ajvar relich. Rör ner ett pkt vegefärs, krydda med salt & peppar samt mycket finhackad timjan. Rör till sist ner ½-1 pkt fetaost i bitar. Forma biffar med blöta händer och stek i olja eller smör tills de fått fin färg på båda sidorna. Låt efterstekas i ugnen i en form ca 10 min på 200 grader.

Servera med ris, tomatsås och en god sallad.

Tomatsås:
Fräs en finhackad schalottenlök och en klyfta vitlök i lite olja. Tillsätt 1 tetra krossade tomater, ½ dl ajvar relich och finhackad timjan. Låt puttra en stund, ju längre desto godare. Smaka av med salt och peppar.



Vegetariska biffar med fetaost, ris och tomatsås

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0