Vitkålsallad med blodapelsin

På min Ica finns det diverse oljor och vinäger som man får tappa upp själv i flaskor. Där hittade jag denna supergoda balsamvinäger med smak av blodapelsin. Annars borde det finnas en liknande sort i någon delikatessbutik.
En enkel vitkålsallad blev så mycket godare med denna balsamvinäger.

Vitkålsallad med blodapelsin
Strimla vikålen med en osthyvel eller i maskin.
Blanda en vinegrett med 1 del balsamvinäger med blodapelsinsmak 2 delar rapsolja och krydda med italiensk salladskrydda, örtsalt och svart peppar.
Blanda dressingen med vitkålen och låt stå en stund innan servering.


Vitkålsallad med blodapelsin

Kommentarer
Postat av: ette

vitkålssallad har vi haft dille på här hemma dom senaste veckorna.. :) den där balsamvinägerna lät ju riktigt smaskig..

2009-03-15 @ 16:00:25
Postat av: viola

det är ju bästa grönsaken, håller länge och går att göra massor med den!

2009-03-15 @ 19:19:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0