Matsedel
Ny vecka igen...
Måndag
Tomatsås med oliver och tonfisk, pasta
Vegbullar, potatismos, brunsås, lingonsylt
Tisdag
Vegbullar se mån
Fisk med dragonsås, potatis (jobbet)
Onsdag
Omelett och frukstsallad
Bön-och vitkålsgryta med ris
Torsdag
Böngryta se ons
Morotsoppa med ingefära och kokosmjölk
Fredag
* ingen lunch, sover efter ha jobbat natt
Bakpotatis med tonfiskröra, kokt majskolv
Måndag
Tomatsås med oliver och tonfisk, pasta
Vegbullar, potatismos, brunsås, lingonsylt
Tisdag
Vegbullar se mån
Fisk med dragonsås, potatis (jobbet)
Onsdag
Omelett och frukstsallad
Bön-och vitkålsgryta med ris
Torsdag
Böngryta se ons
Morotsoppa med ingefära och kokosmjölk
Fredag
* ingen lunch, sover efter ha jobbat natt
Bakpotatis med tonfiskröra, kokt majskolv
Kikärtsbiffar
I helgen gjorde jag och malin goda kikärtsbiffar till oss och våra män.
Det här blev jättemånga, vi var 4 som åt och det var säkert lika mkt kvar efteråt så man kan ju minska receptet om man vill.
Kikärtsbiffar med quinoasallad och tzatziki
3 burkar kikärtor
2 rivna morötter
2 msk vetemjöl
2 ägg
vitlök
salt
peppar
spiskumin
Mixa kikärtorna (de behöver inte vara helt mosade, lite tuggbitar i går bra) blanda med de andra ingridienserna. Forma till biffar och stek i olja.
Till detta gjorde vi en quinoasallad med kokt quinoa, sallad, lök, tomat, gurka, oliver, soltorkade tomater och fetaost.
Tzatziki gjorde vi på turkisk yoghurt, vitlök, riven gurka, salt och peppar.
Mumsigt värre!
Matsedel
Ja i helgen blev det bara mat på jobbet, skönt att slippa tänka på det när man jobbar hela dagarna.
I lördags blev det falafell, rostade rotsaker och tzatziki till lunch, och sedan gjord jag en supergod grönsakslasagne till middag. Till den gjorde jag en bönsallad med tomater och avocado.
Hm idag blev det inte så varierat för idag åt jag lasagne till både lunch och middag, med olika sallader till bara... Dessutom var vi och fikade och jag drack mumsig varm choklad och nu i kväll blir det ostkaka med blåbärsylt och jprdgubbar (kunde inte låta bli att köpa jordgubbar fast de inte smakar så mkt nu)
Här kommer veckans matsedel som inte känns alltför kul... bara skafferi/frys/kylskåprens...
Mån:
Fisksoppa (från frysen)
Pasta med tonfisksås
Tis:
Fisksoppa
Vegbiffar med tomatris och svampstuvning
Ons:
Pasta med tonfisksås
Veg pastasås och spagetti (jobbet)
Tors:
Tomatsoppa (jobbet)
Sojakorv och stuvade makaroner
Fre:
Quinoasallad med bönor och soltorkade tomater
???
Grönsakslasagne
Jag gjorde en grönsakssås av hackad lök, rivna morötter, skivad purjolök, aubegine, squash, grön paprika och champinjoner som jag fräste i olja. Sedan hade jag i tomatkross, tomatpure, grönsaksbuljongpulver, örtkryddor, salt och svart- och cayennepeppar. Den lät jag stå och puttra medans jag gjord en bechamelsås (vitsås) som jag hälde i literiven ost i. Sedan varvade jag såserna och lasagneplattor i en stor form och hade på extra riven ost innan jag gratinerade den i ca ½ timme.
Väldigt uppskattad på jobbet!
I lördags blev det falafell, rostade rotsaker och tzatziki till lunch, och sedan gjord jag en supergod grönsakslasagne till middag. Till den gjorde jag en bönsallad med tomater och avocado.
Hm idag blev det inte så varierat för idag åt jag lasagne till både lunch och middag, med olika sallader till bara... Dessutom var vi och fikade och jag drack mumsig varm choklad och nu i kväll blir det ostkaka med blåbärsylt och jprdgubbar (kunde inte låta bli att köpa jordgubbar fast de inte smakar så mkt nu)
Här kommer veckans matsedel som inte känns alltför kul... bara skafferi/frys/kylskåprens...
Mån:
Fisksoppa (från frysen)
Pasta med tonfisksås
Tis:
Fisksoppa
Vegbiffar med tomatris och svampstuvning
Ons:
Pasta med tonfisksås
Veg pastasås och spagetti (jobbet)
Tors:
Tomatsoppa (jobbet)
Sojakorv och stuvade makaroner
Fre:
Quinoasallad med bönor och soltorkade tomater
???
Grönsakslasagne
Jag gjorde en grönsakssås av hackad lök, rivna morötter, skivad purjolök, aubegine, squash, grön paprika och champinjoner som jag fräste i olja. Sedan hade jag i tomatkross, tomatpure, grönsaksbuljongpulver, örtkryddor, salt och svart- och cayennepeppar. Den lät jag stå och puttra medans jag gjord en bechamelsås (vitsås) som jag hälde i literiven ost i. Sedan varvade jag såserna och lasagneplattor i en stor form och hade på extra riven ost innan jag gratinerade den i ca ½ timme.
Väldigt uppskattad på jobbet!
Veckans matsedel
Ny vecka igen... skriver bara mån-fre för jag jobbar hela helgen och jag vet inte än om jag tänker äta maten på jobbet eller ta med egen.
Måndag
Vegetarisk buffe på Åhlens
Falafell, potatis, sallad och yoghurtsås
Tisdag
Pasta med tomatsås, bönsallad med fetaost, haricots verts
Tomatsoppa med quornfärs, röda linser och pasta
Onsdag
Tomatsoppa se tis
Falefell, ris och coleslow
Torsdag
Falefell se ons
Tonfisksås och pasta
Fredag
Lunch ute
Fisksoppa (rester från frysen)
Det är skafferi-rens som gäller den här veckan :)
Falefell, ris, tomatsås och coleslow
Måndag
Vegetarisk buffe på Åhlens
Falafell, potatis, sallad och yoghurtsås
Tisdag
Pasta med tomatsås, bönsallad med fetaost, haricots verts
Tomatsoppa med quornfärs, röda linser och pasta
Onsdag
Tomatsoppa se tis
Falefell, ris och coleslow
Torsdag
Falefell se ons
Tonfisksås och pasta
Fredag
Lunch ute
Fisksoppa (rester från frysen)
Det är skafferi-rens som gäller den här veckan :)
Falefell, ris, tomatsås och coleslow
Melon&Jordgubbs smoothie
Mm, den här smarriga smoothien sitter jag mumsar på just nu!
Melon&Jordgubbs smoothie
Mixa ett gäng frusa (ev lite tinade) jordgubbar med 1/2 cantaloupe melon, 1 dl turkisk yoghurt, 1 msk socker och lite mjölk till lagom konsistens.
Det blir ett jättestort glas eller två vanliga.
Melon&Jordgubbs smoothie
Mixa ett gäng frusa (ev lite tinade) jordgubbar med 1/2 cantaloupe melon, 1 dl turkisk yoghurt, 1 msk socker och lite mjölk till lagom konsistens.
Det blir ett jättestort glas eller två vanliga.
Veckans matsedel
Blev visst ingen meny förra veckan. Lika bra det, det var ingen bra matvecka. Men nu försöker vi igen :)
Till frukost blir det oftast samma typ dinkel eller fiberhavregrynsgröt med bär och ägg.
Måndag
Fisksoppa
Quornfileér med linssalsa
Tisdag
Fisksoppa
Wok Råris Asia (Findus) blandat med Haricots Verts, Grillade Tomater & Rödlök (Findus) och räkor
Onsdag
Fisksoppa
Böngryta med råris, broccolie
Torsdag
Bönsallad med matvete (färdig på burk) med Sockerärter, Broccoli, Haricots & Pesto (Findus) och fetaost
Quornfärsås med bönor, quinoa
Fredag
Quornfärsås med quinoa
Quinoasallad med fetaost och solt. tomater
Lördag
Diverse rester
?? Någon som har ngt förslag?
Söndag
Omelett
Tomatsoppa med quornfärs och pasta
Recept
Quornfileér med linssalsa
Ta fram skålen du ska göra salsan i. Lägg ner 1 tsk fransk senap, slå i ngn msk äppelcidervinäger, pressa i en vitlöksklyfta, vispa med visp och droppa i olja (oliv eller raps) tills du har en bra konsistens. Krydda med salt och peppar. Skölj 2 tetror/burkar linser, röda eller gröna och häll i skålen tillsammans med ett gäng skivade svarta oliver, 5 strimlade soltorkade tomater, basilikablad och ½ skivad rödlök. Låt gärna stå en stund innan servering.
Stek quornfileérna och krydda dem med salt, peppar och vitlökspulver och servera till salsan.
Till frukost blir det oftast samma typ dinkel eller fiberhavregrynsgröt med bär och ägg.
Måndag
Fisksoppa
Quornfileér med linssalsa
Tisdag
Fisksoppa
Wok Råris Asia (Findus) blandat med Haricots Verts, Grillade Tomater & Rödlök (Findus) och räkor
Onsdag
Fisksoppa
Böngryta med råris, broccolie
Torsdag
Bönsallad med matvete (färdig på burk) med Sockerärter, Broccoli, Haricots & Pesto (Findus) och fetaost
Quornfärsås med bönor, quinoa
Fredag
Quornfärsås med quinoa
Quinoasallad med fetaost och solt. tomater
Lördag
Diverse rester
?? Någon som har ngt förslag?
Söndag
Omelett
Tomatsoppa med quornfärs och pasta
Recept
Quornfileér med linssalsa
Ta fram skålen du ska göra salsan i. Lägg ner 1 tsk fransk senap, slå i ngn msk äppelcidervinäger, pressa i en vitlöksklyfta, vispa med visp och droppa i olja (oliv eller raps) tills du har en bra konsistens. Krydda med salt och peppar. Skölj 2 tetror/burkar linser, röda eller gröna och häll i skålen tillsammans med ett gäng skivade svarta oliver, 5 strimlade soltorkade tomater, basilikablad och ½ skivad rödlök. Låt gärna stå en stund innan servering.
Stek quornfileérna och krydda dem med salt, peppar och vitlökspulver och servera till salsan.